Dirk Vermiert - acteur, regisseur en auteur

Dirk Vermiert

Dirk Vermiert

 ©Dirk Vermiert

Toen ik als 12-jarige van Bompa (Decreton) de belofte kreeg dat ik elke maand – op zijn  kosten -  een Karl May boek mocht gaan halen, was de leesmicrobe in mijn lijf gekropen.

Voor het maandelijkse bezoek aan boekhandel De Wit (in Boom) zorgde ik er voor wat meer geld bijeen gespaard te hebben voor de aankoop van die boeken die ik in de bibliotheek niet mocht uitlenen wegens “te jong” zoals boeken van Orwell, Huxley en Walschap (om maar 1 van de vele vlaamse auteurs te noemen).

Naast de 50 Karl May boeken lazen ook Arendsoog, de Rode Ridders en zo vlot weg, maar zo rond mijn 14de ontdekte ik de SF. Naast reeds vernoemde meesters ontdekte ik ook Asimov, Zamjatin, Heinlein, Vance, enz enz.

Ik kocht en verslond alle boeken toen uitgegeven door Zwarte Beertjes, Meulenhoff en Prisma.

Vanaf het derde jaar middelbaar werd er dan ook dieper ingegaan op de Vlaamse en Nederlandse literatuur met als gevolg dat ik me ook daarin ging verdiepen, vooral die boeken en schrijvers die door het katholieke net op de “index” waren gezet. Ik las Streuvels, Buysse, Timmermans, maar ook Claus, Daine, Walschap, Elschot, Raes (schreef ook vlaamse sf), Mullisch, Wolkers, Ruyslinck, Geeraerts, Michiels, Van De Velde en VandeLoo, om de belangrijkste te noemen.

 
Toen ik dan bij het amateurtoneel ging en in de schouwburg waar ik een studentenjob deed en voorstellingen zag, vond ik de jeugdstukken maar niks en besloot er dan maar zelf te gaan schrijven.


Een zo is het dus gegroeid, van lezen tot schrijven.

Alhoewel ik wel wat heb geschreven (voor een volledige lijst zie mijn blog) heb ik er nooit mijn beroep van kunnen maken!


Die hutsepot toch!!


Jeugdtheater

Kort & Lang verhaal

Volavond theater

Event Theater

TV & Film

Bezig met een verhalenbundel

Verhalen om slecht te slapen. Een mengeling van horror en sf.

Bezig met 2 theaterstukken

Kortzichtig (ernstig) & Het konijnen (komedie)  

Eind afwerking een filmscript

De Achtste Zonde

< Back

Boven

Proza &  Poëzie