Dirk Vermiert - acteur, regisseur en auteur

Dirk Vermiert

Dirk Vermiert

 ©Dirk Vermiert

Televisie & Film

Vaste rollen in “Schildpadplein”, “Liegebeest”, “Niet voor Publicatie” en “16+” (1ste jr).

Gastrollen in Familie, Thuis, Witse, Aspe, ROX, Merlina, Spoed, De Man, Wittekerke,  Zone Stad.

Zie verder: IMDB

De acteur

Ik werd voor het eerst met “acteren” geconfronteerd door een uitnodiging van Herman Van Dijck (reporter en oprichter van Script TV) om in The Knack (A. Jellico) te spelen.

De reden waarom hij mij vroeg – iemand die op dat moment enkel in het weekend werkte in de vestiaire van de Boomse schouwburg – ben ik vergeten maar het zette mij op het spoor om in de plaatselijke academie van Boom onder leiding van Eric Maes (KVS) en  Mevr Van Cant (KNS) lessen te volgen.

The Knack is nooit doorgegaan, de lessen de volgende jaren wél.

The Knack ging niet door maar ondertussen schreef ik dan wel mijn eerste jeugdstuk, regisseerde ik m'n eerste jeugdstuk 'Assepoes', acteerde  ik voor 't eerste in een jeugdstuk in regie van René Verreth (MMT). Zolang de middelbare studies duurde en de 2 jaar kandidaat studie Germaanse, bleef ik actief in het amateurtheater als acteur, regisseur en auteur.


Wat daarna volgde was een parcours van vallen en opstaan. Ik zat 1 jaar op Studio H.T. waar ze vonden dat ik beter regisseur werd, dan 2 jaar op het Conservatorium Antwerpen waar ik botste op egotrippende lesgevers om te eindigen in Amsterdam afdeling Regie en DDV, waar ze vonden dat Vlaanderen een acteertalent had verloren.

Heel veel bagage dus maar geen “stempel” in de zin van Dirk Vermiert is acteur of regisseur of schrijver. Zo werd ik na de stage door Geert Lunskens het EWT binnen gehaald om te regisseren maar kreeg ik de rol van een regisseur in een bewerking van “Dandin” van Molière in een regie van Dimitri Dupont (toen actief in het RVT, nu jammer genoeg reeds overleden). Daarna volgde als acteur nog  o.a. Ambras aan 't Scheld, De Blonde Aardbei, De Maxibulen, Deathtrap, Oude Wijn.

Het hoofdstuk EWT was echter gedaan na afschaffing van de subsidies door de overheid.

Na 2 producties in het Jeugdtheater (waarvan ik de titels vergeten ben) en 2 in het Fakkeltheater belandde ik voor 4 jaar bij het Brussels Jeugdtheater. Ik speelde daar 5 producties samen goed voor meer dan 300 voorstellingen. Collega's waren onder andere Rit Van Gool, Magalie Uyterhaeghe en Eric Verschuren.

In diezelfde periode kon ik slechts 2 “klassieke” rollen bemachtigen in: “De Woonkamer” bij TIL en “Hart Eenzaam Jager” het begin van weer een nieuw initiatief (zie Theatersuite).


In de jaren ‘90 kon ik 3 maal een masterclass volgen van Delia Salvi, een dramacoach van de UCCLa. Een ervaring die mijn “acteurs” bewustzijn grondig door elkaar schudde en na 10 jaar planken een openbaring was die mij uit mijn sokken blies. Ik kon de opgedane kennis daarna enkel nog verzilveren voor TV en film. De planken bleven beperkt tot spelen in Bedrijfstheater  ('Klanten klagen', ongeveer 200 voorstellingen) en Suske & Wiske (de mini musical versie) en diverse eigen producties voor jong en oud.


Na “Spookverhalen” (2016) volgt er “En toen waren er nog nul” voor Loge 10!!

Film, Theater & Co

Straat Theater

Theater aan Tafel

Bedrijf Theater

Reclame Film

Promotie Film

Animatie Film

We deden het allemaal én méér!

< Back

Boven