Dirk Vermiert - acteur, regisseur en auteur

Dirk Vermiert

Dirk Vermiert

 ©Dirk Vermiert

Na 15 jaar werden de opdrachten alsmaar schaarser.

Sinds 2012 zijn de activiteiten afgebouwd tot ‘er was eens …’

Ik begon in 93 samen met LMP aan de ontwikkeling van de eerste Vlaamse murder-events. Dat waren geen events zoals nu (een soort cluedo-spel op een vaste locatie) door velen worden gespeeld, maar waren telkens op maat van de klant geschreven moord verhalen.

Het belangrijkste verschil echter was dat alles werd opgezet zonder dat de deelnemers op de hoogte waren van wat er zou gebeuren. Om die reden was de voorbereidende periode ook behoorlijk lang. Wij konden bijvoorbeeld geen event aannemen dat volgende maand zou doorgaan.
Vooreerst was er een grondige voorbereiding in samenwerking met een zo beperkt mogelijk aantal medewerkers van het bedrijf. Ik leerde het bedrijf kennen en de locatie van het “feest”, waarna er een scenario werd geschreven dat met de acteurs werd doorgenomen en verbeterd.
Vervolgens begon de infiltratie. Meestal 2 tot 3 acteurs werden op een manier in het bedrijf gedropt: als sollicitant voor een job, als lief van een medewerker(ster), als nieuwe assistent van een medewerker, enz.

Tijdens een periode voor het feest gebeurden dan kleine maar toch over de tong gaande dingen, bv: het nieuw lief van iemand werd toch maar door een medewerker gespot met een andere partner ....

Op het uiteindelijke feest waren dan enkele onbekende aanwezigen niet zo onbekend voor de “nieuwelingen” in het bedrijf.  Tijdens het feest gebeurden dan weer allerlei dingen (vaak erg low profile, maar door de aanwezige acteurs uitvergroot aan tafel) die de spanning opdreven tot er uiteindelijk een slachtoffer viel. De politie werd er bij geroepen (in bijna de helft van de gevallen werd onze nep inspecteur begeleid door echte agenten) en kon het onderzoek starten.

We hebben deze formule zo'n 5 jaar volgehouden. Daarna zijn we overgeschakeld op een komische variant.

Ook het theater-aan-tafel event is een idee van mij. Terwijl de gasten dineren speelt aan een centraal geplaatste tafel een theaterstuk. Het geheel werd omkaderd door een live spelend kamerorkest. We hadden zo vier producties.

En tenslotte is er nog de theater-wandeling. Op diverse locaties (in een stad of in een bedrijf) worden mini theaterstukjes gespeeld die samen een geheel vormen of een beeld geven van de diverse activiteiten van het bedrijf. Het kon ook een mistery wandeling zijn waarbij de deelnemers op het einde het zaakje moesten oplossen.

Een van mijn theaterwandelingen speelde in Londen rond de figuur van Sherlock Holmes.

Zonder het zelf te hebben bedacht werkte ik als acteur mee aan diverse events voor oa. Look&Smile, Tabas&Co, Twins, La Muse Gueule, Het Improvisatietheater.

Verder deed ik diverse trainingen (agressie, overval, klantvriendelijk gedrag, enz) als acteur bij diverse bedrijven maar van 2009 tot 2012 enkel voor Crime Control uit Leuven en freelance trainer Wilfried Vercammen. Allemaal RIP.

Beeldenkamer

Muziektuin

Schrijvershol

Wandeltheater

MoordEvent

BedrijfstheaterTraining

Wandeltheater

Animatie

< Back

Boven